Главная » 2010 » Квітень » 12 » Корисно знати
18:00
Корисно знати
1. Що таке москітні сітки.
2. Рекомендації по догляду. 
3. Комарі. Довідкова інформація. 

      Москітні сітки, вони ж: протимоскітні сітки, анти-москітні сітки, сітки від мух і комарів і ін, виготовляються з алюмінієвої рамки і натягнутою в ній самій сітки. 
      Хоча основна їх призначення це захист приміщення від комах, практика показує, що вони так само є надійним перешкодою для тополиного пуху, пилу і снігу при провітрюванні. 
 Встановлені (на вікна) сітки розташовуються з боку вулиці і не заважають відкривання і закривання стулки. Встановлені (на розсувне скління лоджій) сітки розташовуються з боку приміщення і іноді ускладнюють доступ до фіксатора стулки. Тому, якщо ви стулку клацнули, то можливо для її відкриття буде необхідно зняти сітку. Сітки виготовляються знімними. По центру сітки встановлюється горизонтальна планка (імпост), яка надає сітці жорсткість. 

    Виготовляються та встановлюються москітні сітки, переважно, на металопластикові вікна, але можна їх встановити і на дерев'яні та алюмінієві, як на нові, так і на вже встановлені (вартість встановлення на старі дерев'яні вікна чи на засклені рами балконів вища від вартості встановлення на звичайні євровікна), тому обговорюється додатково. У будинках з алюмінієвим розсувним склінням лоджій, іноді сітка встановлюється з боку приміщення. (Сітка не розсувна, але легко знімна). 
     Рамка сітки виготовляється з екструдованого алюмінієвого профілю покритого порошковою фарбою. Вона не схильна до корозії і стійка до перепадів температур і різних хімічних впливів. Колір рамки в стандартному виконанні — біла. 
 Сітка: матеріал сітки, як правило — фіберглас. Це досить міцний полімерний матеріал стійкий до всіх видів зовнішніх атмосферних впливів. Колір і розмір комірки (1х1мм) підібрані так, що москітна сітка, будучи абсолютною перешкодою для комах, зберігає всі переваги відкритого вікна. Колір сітки — сіра (графітового відтінку). Раніше сітка була білого кольору, але виробники від неї відмовилися, тому що під дією пилу вона перетворювалася на явно брудну сітку. 

Увага! Сітка не може служити надійною перепоною для кішок, собак, папуг та інших домашніх тварин, а особливо малих дітей!!! Вона може бути для них лише візуальною перешкодою і здатна витримати тільки короткочасне випадкове навантаження. (Наприклад, блакитний папужка не зможе вибити або порвати її "з розгону", але методично працюючи дзьобом і кігтями він таки виявиться на волі). Для цілей захисту тварин і птахів існує спеціальна москітна сітки — "антикошка" / "антикіт". Не залишайте дітей біля відчиненого вікна без нагляду!


  Рекомендації по догляду за сітками:

1. Мити сітки слід щіткою або м'якою поролоновою губкою в теплій воді з застосуванням звичайних побутових миючих засобів (мило, порошок). Зусилля натиску щітки / губки на сітку повинно бути слабким. Мити слід зняті москітні сітки.

2. На зимовий період сітки рекомендується знімати. Зберігати сітки слід у вертикальному положенні. 

 3. Багато хто чув, а деякі стикалися з тим, що іноді при сильному вітрі сітки падають. Іноді це пов'язано з неправильною установкою сітки мешканцями після її зняття для чищення. А саме, сітку встановлюють на нижні пластикові куточки. Рідше падіння сітки пов'язано з розхитування або поломкою кріплення сітки. Дуже рідко, під впливом "сильно загадкового вітру" падають і правильно встановлені сітки. Щоб виключити і цю можливість ми рекомендуємо замовляти встановлення майстром, який займається цим професійно. Не слід, також, спиратися на сітку рукою, ліктем чи "ковиряти" нігтем чи іншими предметами. Не допускайте до сітки малих дітей (тоді вони не зможуть зашкодити ні собі ні виробу).


   Комарі 


Комарі (Culicidae) — родина двокрилих комах (Diptera), що належать до групи довговусий (Nematocera). Характерні для цього сімейства ротові органи: верхня і нижня губа витягнуті і утворюють футляр, в якому поміщаються довгі тонкі голки (2 пари щелеп); у самців щелепи недорозвинені - вони не кусаються. Безногі личинки і рухомі лялечки комарів живуть в стоячих водах. Чотири головних роду, Culex, Aedes, Corethra, Anopheles, містять у собі близько 50 видів комарів, що мешкають в Європі. Найбільш широкий ареал проживання комара звичайного (Culex pipiens) у тундрах, де його звуть гнусом. Комарі з роду Anopheles своїм укусом заражають людини лихоманкою (малярією). 
Чому вони смокчуть кров ...
 І чоловічі, і жіночі особини комара харчуються, в основному, квітковим нектаром. Причина, по якій самки, на відміну від самців, смокчуть кров — їх потреба в білках крові, необхідних для розвитку яєць. 
Найчастіше комарі нападають на людей з більш високою температурою тіла, що лихоманить, і тому є переносниками багатьох інфекційних захворювань.
  Множинні укуси часто призводять до появи алергічних реакцій, діатезу, особливо у дітей з підвищеною чутливістю до слині комара. 


Як з ними боротися ...
  Дітям і вагітним бажано користуватися натуральними відлякує засобами: гвоздичним маслом, спиртовою настойкою трав ромашки, гвоздики, валеріани, календули, в'єтнамським бальзамом. Комарі бояться запаху камфори — щоб запах пішов по квартирі, потрібно розтопити маленький шматочок. 



Якщо вас вкусили ...
  Людям, чутливим до укусів комарів, потрібно обробити вкушене місце спиртовими рідинами — одеколоном, зеленкою, горілкою, а можна розчином питної соди або нашатирного спирту (одна столова ложка на склянку води). Можна використовувати сік лимона або будь-якого іншого цитрусового, завдавши його на шматочок вати і приклавши до місця укусу. Також добре знімають свербіж листя цибулі-порею. 


Вони ще й мутують ...
  Вважається, що комарі дуже люблять радіацію: погані умови лише збільшують зростання їх популяцій і тривалість життя. Поведінка підвальних комарів вже не вкладається у звичні для науки рамки. Змінилося декілька ключових ознак у їх спосіб життя. По-перше, столичний комар набув здатності жити в брудній воді. По-друге, для спаровування йому тепер не обов'язково роїтися (у природі комарі утворюють рій, де і відбувається спарювання самців і самок, а в підвалах місця для цього недостатньо). Нарешті, самки комарів навчилися відкладати яйця, не харчуючись при цьому кров'ю. 

Комарі і спорт ...
Змагання з биття комарів.
Що це таке: за п'ять хвилин потрібно знищити як можна більшу кількість комарів в болоті.
Коли з'явився: цей вид змагань був винайдений італійським перукарем Сімоне Аккардо на початку 1990-х років. Регулярні чемпіонати проводяться з 1995 року.
 Фішка: останній рекорд — 47 убитих комарів. Окрім медалей переможці отримують призи. Наприклад, в 2001 році один з призерів отримав у нагороду двох страусів. У північній Фінляндії проходить трохи видозмінене змагання: учасники б'ють комарів на власній спині, а в якості анестезії їм дозволено використовувати горілку. Переможець одного з таких чемпіонатів знищив більше 800 комарів за 3 години, випивши при цьому півтора літра спиртного.

Просмотров: 4316 | Добавил: Admin | Рейтинг: 4.7/100
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]